Ervaringen van leden


‘Na mijn ontslag en heel veel afwijzingen voor een nieuwe baan kwamen de muren op mij af. Ik kreeg allemaal klachten en merkte dat ik vaker een reden zocht om langs te gaan bij de huisarts die mij uiteindelijk doorverwees naar een psycholoog. Door mij aan te sluiten bij OpenJeHart krijg ik weer contact met andere mensen waar ik mijn verhalen mee kan delen. Hierdoor kan ik positief in ‘t leven staan en ‘t beter aan. Het delen van mijn verhaal is wat ik nodig had zodat ik mijn gesprekken bij de psycholoog niet meer nodig heb en dat voelt heel goed’. – Anja (61)

Na mijn CVA (beroerte) is mijn vrouw bij mij weggegaan en ben ik in de ziektewet terecht gekomen. Ik vind niets doen en thuis zitten helemaal niet fijn. Hierdoor voelde ik me nutteloos en dat vertraagde mijn herstel enorm. Door mij aan te sluiten bij OpenJeHart help ik anderen met kleine klusjes en worden er weer andere dingen, zoals het koken van een lekkere maaltijd, voor mij geregeld. Deze wederkerigheid van diensten is fijn. Het gaat nu elke dag een beetje beter en ik hoop binnenkort weer te kunnen werken, al is het maar een paar uurtjes per week’. – Johan (57)

Drie jaar geleden ben ik weduwe geworden en er vielen steeds meer mensen om mij heen weg. Dit maakte mij angstig en het gevoel van eenzaamheid werd steeds groter. Hierdoor kwam ik ook steeds minder het huis uit en maakte steeds minder deel uit van de gemeenschap. Door mij aan te sluiten bij OpenJeHart heb ik nu een nieuwe kring van mensen om mij heen verzameld waar ik altijd op terug kan vallen. Dit betekent dat ik nu weer actiever ben en ook iets voor iemand anders kan betekenen’. – Roos, (76)

‘Vorig jaar ben ik 65 jaar geworden en gestopt met werken. Hierdoor ben ik ook een stukje zingeving kwijtgeraakt en merkte dat ik steeds minder energie en allerlei lichamelijke klachten kreeg. Door mij aan te sluiten bij OpenJeHart heb ik mij ook als vrijwilliger opgegeven en help ik nu mee om verschillende activiteiten voor de leden te organiseren. Er wordt weer op mij gerekend en kan mijn ervaring er helemaal in kwijt. Ik heb opnieuw een stukje zingeving gevonden en een mooi (nieuw) doel in mijn leven’. – Adrie (66)

‘Door mijn depressie heb ik weinig tot geen contacten opgebouwd. Door mij aan te sluiten bij OpenjeHart heb ik een plek gevonden waar ik mijzelf kan/mag zijn en nieuwe contacten heb opgedaan waar ik af en toe leuke dingen mee kan doen. Ook geeft die minimaal 2 keer per week een ontmoeting een fijne structuur die ik nodig heb. Ik merk dat ik af en toe even vergeet dat het leven voor mij vaak zwaar is’. – Mattheus (25)