OpenJeHart werkt!

OpenJeHart® brengt mensen tot zichzelf en tot elkaar.
Want samen lukt het beter.

OpenJeHart® wil mensen duurzaam met elkaar verbinden.
Door veranderende maatschappelijke ontwikkelingen hebben steeds meer mensen behoefte aan laagdrempelige activiteiten die hen in staat stelt om nieuwe sociale contacten op te doen. OpenJeHart® wil daarbij mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen.

OpenJeHart® moet voor een zeer brede doelgroep en tegen een lage financiële vergoeding toegankelijk zijn.
Begeleiding vindt plaats door professionele coaches die ook persoonlijke groei van mensen ondersteunen. Wederkerigheid en zelfredzaamheid binnen een groep zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. OpenJeHart® streeft een breed netwerk na met initiatieven in meerdere plaatsen in Nederland.

Bekijk de animatiefilm

Heeft u interesse om OpenJeHart te introduceren in uw gemeente? Speciaal voor beleidsmakers die zich bezighouden met eenzaamheidsvraagstukken en vertegenwoordigers van zorginstellingen is onderstaande animatiefilm gemaakt. 

Adrie (66):

,,Ik heb opnieuw een stukje zingeving gevonden”

Vorig jaar ben ik 65 jaar geworden en gestopt met werken. Hierdoor ben ik ook een stukje zingeving kwijtgeraakt en merkte dat ik steeds minder energie en allerlei lichamelijke klachten kreeg. Door mij aan te sluiten bij OpenJeHart heb ik mij ook als vrijwilliger opgegeven en help ik nu mee om verschillende activiteiten voor de leden te organiseren. Er wordt weer op mij gerekend en kan mijn ervaring er helemaal in kwijt. Ik heb opnieuw een stukje zingeving gevonden en een mooi (nieuw) doel in mijn leven.